Menu

Sigma 150-500

Sigma 150-500 Nico van der Horst Foto Video Leiden
Sigma 150-500 F5-6.3 APO DG OS

Ultra-Telezoomobjectief met een bereik tot 500mm en voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabieler) systeem.

 

Dit ultra-telezoom objectief is voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabilizer) systeem wat een winst van ca. 4 belichtingstops oplevert (Sony en Pentax vattingen zijn niet voorzien van OS functie).Het telebereik van 500mm maakt het mogelijk om onderwerpen op grote afstand te fotograferen. Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren indien gewenst. Dit objectief kan ook met de optioneel leverbare Sigma EX APO Teleconverters worden gebruikt.

Dit objectief is voorzien van Sigma’s unieke OS (Optical Stabilizer) systeem. Dit systeem werkt met 2 sensoren die zowel de verticale als de horizontale bewegingen van de camera registreren waarna een speciale lensgroep deze bewegingen direct compenseert. Hiermee wordt bewegingsonscherpte in hoge mate voorkomen en is het mogelijk om ca. 4 stops langere sluitertijden te gebruiken. Mode 1 is ideaal voor algemeen gebruik en Mode 2 is zeer effectief bij bewegende onderwerpen zoals bijvoorbeeld motorsporten etc.

Dit telebereik maakt het mogelijk onderwerpen op grote afstand te fotograferen en creatieve opnamen te maken dankzij het bijzondere perspectief. Dankzij het OS systeem is het zoekerbeeld stabiel en is het onderwerp goed te beoordelen. De statiefgondel (TS-31) is afneembaar waardoor het objectief prettig in de hand ligt.

Dit objectief heeft een kortste instelafstand van 220cm over het gehele zoombereik en met een afbeeldingsmaatstaf van 1:5.2 is het zeer geschikt voor close-up fotografie. Het is ideaal om bijvoorbeeld bloemen en insecten te fotograferen zonder deze te verstoren.

Drie SLD (Special Low Dispersion) glaselementen zorgen voor een excellente correctie van de axiale chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Sigma’s SML (Super Multi Layer) lenscoating zorgt er voor dat inwendige reflecties en spookbeelden maximaal worden onderdrukt en zorgt tevens voor een neutrale kleurweergave.

Het objectief is tevens voorzien van HSM (Hyper Sonic Motor) wat zorgt voor een snelle en stille scherpstelling. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren

Het gebruik van de Sigma EX DG APO converter 1.4X of 2X is mogelijk en zorgt voor resp. een 210-700mm/F7-8.8 (MF) of 300-1000mm/F10-12.6 (MF) bereik. De Sigma EX DG APO Teleconverters zijn speciaal ontwikkeld om een optimale kwaliteit te garanderen in combinatie met dit objectief.

OPENINGSTIJDEN

WINKEL IS DEFINITIEF GESLOTEN

SHOP IS FINALLY CLOSED

ADRESGEGEVENS

Nico van der Horst
Foto Video Leiden

Doezastraat 22-24
2311 HB Leiden

071-5124702

Digitaal

info@nicovanderhorst-foto.nl
www.nicovanderhorst-foto.nl